Farum sikkert i DAFL Grand Final

14322204_1269949156363125_5671776596694968769_n

Farum Cats 25 – 16 – 166 def. Port Malmö Maulers 3 – 2 – 20

Lørdag spillede et hold katte sig videre til den sjette Grand Final på syv år. Det skete da Windy Hill for anden uge i træk var vært for Port Malmö Maulers, efter hjemmebanefordelen blev vundet ugen før. Port Malmö stillede med et forbedret hold i forhold til ugen før, men det var tydeligt fra start at kattene var en tand bedre i alle spillets aspekter.

I første quarter lykkedes det Malmö at komme på måltavlen med et enkelt behind før Farums midtbanedominans gav kattepote og hele fem gange røg bolden mellem de høje stænger i Malmös målende – og det endda i et første quarter hvor Malmö havde fordel af medvinden. Dominansen blev kun øget da Farum fik vinden med sig, ni gange røg bolden gennem Malmös mål, og seks gange skulle dommeren give den op på midten bagefter. Samtidig gjorde stærkt defensivt midtbanespil, og en solid forsvarspræstation af især Jakob Overgaard, at Malmö slet ikke kom på tavlen i quarteret, og kattene gik til pause med en føring på 71 – 1.

Finalen var nu allerede godt sikret, og Farum tog lidt af dampen. men kun lidt. For selvom det lykkedes Malmö at score 2 goals og et behind i tredje quarter, så svarede Farum igen med 10 scoringer, halvdelen af dem de helt store. William Andersens og Mikkel Kjøges overlegne hurtighed og boldhåndtering kunne Malmö simpelthen ikke svare igen imod, og hvis det ikke var dem, var Mathias Biron, Mikkel ‘Psyko’ Hjerpe og Gustav Petersen også alle bedre end deres modstandere. I angrebet led Mikkel Norlander af “butter fingers”, men kunne alligevel sparke en håndfuld, og Troels Ottesen var konstant en trussel når bolden kom fremad.

I sidste quarter var der dømt skydetelt – Malmö var løbet tør for energi, og William Andersen løb ganske overlegent op og scorede 2 hurtige, før han løb ud og lod Mikkel Kjøge tage over, selvom sidstnævnte manglede den sidste skarphed her i slutningen af kampen. Et enkelt mål af ligaens topscorer Ben Polmear var hvad Malmö kunne præstere i et quarter hvor kattene scorede 9 mål og 6 behinds.

Nu venter Copenhagen Barracudas i en gyser af en Grand Final på lørdag i Valbyparken, men som vi jo godt ved, så plejer katte jo at spise fisk!